eerste update - Reisverslag uit Rome, Italië van irenemaris - WaarBenJij.nu eerste update - Reisverslag uit Rome, Italië van irenemaris - WaarBenJij.nu

eerste update

Door: irene

Blijf op de hoogte en volg

08 December 2008 | Italië, Rome

hee mensen !

ik zit nou lekker in italie :D

reis is allemaal goed verlopen,, koffer is aangekomen ondanks de overstap:D en dat was natuurlijk het belangrijkst! ik landde om een uur of 3 op innsbruck. Lisanne ( het meisje dat hier ook werkt) kwam met de auto met een ander meisje ( rianca ) die hier in de buurt werkt. zij kwamen mij ophalen bij innsbruck samen met andy ( 34 jaar, duits, gestoord). al mijn spullen werden bij andy in de auto gegooid en we zijn gaan rijden naar wolkenstein. toen we de grens over kwamen zijn we meteen gestopt om mijn eerste schnapps te drinken. dat is hier een shotje maar dan echt gewoon vies. Maar ja moet er aan wennen want wordt hier om het leven gedronken.

eenmaal aangekomen ging er een wereld voor me open! voor het eerst dat ik zo ontzettend veel sneeuw zag. er lag hier al een dikke meter sneeuw!! is ook wel heel veel voor dit tijdstip in het jaar, maar wel super mooi!
ik had het natuurlijk ijs en ijskoud maar ja goed, wen er wel aan. We zijn bij aankomst meteen naar het appartement van de bazin gegaan ( heidi), het was namelijk haar verjaardag! we kregen lekker eten en veel wijn en toen kwam ik er toch achter dat ik maar eens aan mijn duits moest gaan werken. Echt het is ook nog zuid duits en ze praten vet snel, dus kon niet zoveel inbrengen die avond.
hoewel we erg moe waren allemaal van de reis, wouden de andere toch op stap. zij komen hier al langer en kennen ontzettend veel mensen die ze willen meeten.
dus even opgedost, taxi stefan gebeld en naar de yellows gegaan. dat was een soort lounge bar. hier weer het zelfde probleem, kan er niets van verstaan! gelukkig zijn ze heel aardig allemaal en iedereen drinkt wat met je ,dus super!

hier in italie mag er na 2 uur snachts geen alcohol meer geschonken worden, dus gingen we toen maar naar huis. en owjah, voor mij zit er geen lekker zoet wit wijntje meer in, dat hebben ze hier niet in de kroegen! dus irene maar aan de baco,malibu cola en bombay! dat is gin met iets van lemon shitje. Alles is hier zo anders ! ook alle drankjes, geen idee wat het allemaal is.

thuis eindelijk de koffer op mijn kamer gezet. het is een kamer tegenover het hotelwolkenstein. Het is nu even tijdelijk want de andere kamers zijn nog niet gereed. er staat een 2persoonsbed in, een tv, een klein zithoekje en een grote kast. Verder een heerlijk bad en douche! dus super!
de eerste nacht sliep ik met rianca, het meisje wat verderop werkt.

sochtends zijn we relaxed op gestaan, lekker gegeten, pasta uiteraard! ze eten hier savonds en smiddags warm, dus prima! daarna kreeg ik een promotie jas van de kroeg. Een hele mooie witte! toen zijn we gaan rondtouren met Marco ( vriend van de bazin en soort of manager van de kroeg) om te posteren voor de mojito party op zondag.
daarna zijn lisanne en ik gaan slapen, we waren zo moe! eerst natuurlijk even een zakje chips gekocht:P lekker tv gekeken en toen gaan slapen. andy maakte ons om 7 uur wakker om uiteten te gaan.

naar beneden zat een leuk restaurantje waar ik een zalmtartaartje en een schnitzel heb gegeten. Heel gezellig en lisanne en Andy leer ik steeds beter kennen zo. Ze zijn echt heel aardig en heel leuk! als we met zijn 3en zijn gaat ook alles in het engels! maarja dat versta ik gelukkig prima!

daarna nog even een thee gedronken in de machiconi, een hele grote multi supermarkt, inclusief bar en restaurant. We gingen hier heen omdat je daar mag roken :) in italie mag je rook gelegenheden hebben als je maar ook een niet rokers gedeelte hebt ! vandaar dat je in de kroeg waar ik werk ook gewoon mag roken, omdat we ook een niet rokersbar hebben.
maar in de machiconi dronken we een thee en wouden weggaan, maar er kwamen allemaal bekenden van hun binnen dus hebben we nog even wat gedronken met zijn allen. radler hebben we gedronken, dat is bier met lemon erin, smaakt niet naar bier en ontzettend lekker ! toen we met al die mensen zaten moest ik me natuurlijk weer focussen want het ging weer in zuid duits ! maar ik moet zeggen het gaat me steeds beter af. het verstaan gaat goed en nu alleen nog het spreken.

daarna lekker op bedje, waren nog steeds helemaal verrot !!

vrijdag 5 dec

eindelijk weer uit coma ontwaakt en een beetje bijgekomen. relaxed opgestaan en gegeten. dit keer kip met patat en salade !! lekker! de hele middag in de kroeg gezeten en schoongemaakt en alles klaargemaakt voor de avond. in de middag rond 3 uur kwam danielle aan, een ander nederlands meisje die hier komt werken. nog even geklets en toen heb ik in de housebar geholpen met klaarzetten. Ik moest die avond ook in de housebar werken. We zijn namelijk maar zijn 4en op 2 barren. en het is hier hartstikke druk, dus andy kon niet alleen staan. rond half 6 naar de kamer gegaan en klaargemaakt voor de eerste echte werk avond. nog even een dikke pizza gehaald bij maciaconi. om 8 uur zijn we open gegaan en ben ik in de housebar gaan staan met andy en lisanne en danielle in de heustadlbar. eerst begon het rustig maar daarna werd het vooral in de heustadl smoordruk! ik had opzich een relaxed avond, want in de housebar was het niet druk. dus kon alles een beetje leren. de flying hirsch en een flieger werd heel veel gedronken. dus die kan ik nu in ieder geval maken! om 2 uur gingen we dicht en andy en ik waren binnen een kwartier klaar met schoonmaken ! super !
daarna lekker op bedje gegaan want was echt moe.
vanochtend was ik als eerste wakker en ben even het dorpje rond gelopen. even gepint en sigaretten gehaald uit een of andere vage automaat. hier hebebn ze geen agecoin, maar je bankpas dient als agecoin zeg maar.
daarna lekker gegeten in de keuken en toen waren ongeveer de andere ook wakker.

nou zit ik te internetten in de kroeg en ga nu echt stoppen! update komt snel

DIT IS MIJN NIEUWE TELEFOONNUMMER:
00393661671212
hier kun je me heel veel op bellen :D

• 15 Oktober 2009 - 11:57

Hey!
    Kga daar misschien ook werken, zou graag wat meer info willen! Kun je me mailen?
    christien_x@hotmail.com
    Thanks! xxx